A Kids Rigts Initiative

Genomineerden 2014

In 2014 won Neha de Internationale Kindervredesprijs. De twee andere genomineerden hebben allebei op jonge leeftijd een indrukwekkend verschil gemaakt in hun omgeving, op hun eigen manier: 

 

Alexey (17) – Rusland

De Russische Alexey is het gezicht van de strijd tegen discriminatie van homoseksuele en transgenderjeugd. Hij is de drijvende kracht achter het project 'Children-404': een online community waar jonge homoseksuelen en transgenders ervaringen kunnen uitwisselen. Alexey is zelf openlijk homoseksueel en weet hoe belangrijk deze steun is. Toen de initiatiefnemer van het project werd vervolgd voor homoseksuele propaganda, organiseerde Alexey een protestactie waarmee hij andere jongeren inspireerde zijn voorbeeld te volgen. Hij werd al twee keer aangevallen op straat, maar niets weerhoudt hem van zijn strijd tegen de onderdrukking.

 

 

Andrew (13) – Ghana

Andrew was elf jaar oud toen hij beelden zag van de hongersnood in Somalië, Hij besloot in actie te komen voor deze kinderen. Met het project Save Somali Children From Hunger zamelde hij geld in met behulp van collecte-acties in de buurt. Daarnaast vroeg hij aandacht voor de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika. Zijn acties bleven niet onopgemerkt, want al snel werd hij uitgenodigd bij radio- en televisieprogramma's. Momenteel werkt hij aan een voedselproject om ervoor te zorgen dat kinderen in Ghana drie voedzame maaltijden per dag krijgen.