A Kids Rigts Initiative

In 2007 won Thandiwe de Internationale Kindervredesprijs. De drie andere genomineerden hebben allemaal op jonge leeftijd een indrukwekkend verschil gemaakt in hun omgeving, op hun eigen manier: 

 

Meshack (17) -  Democratische Republiek Congo

Meshack vluchtte als kind voor de oorlog in de Democratische Republiek Congo. Hij kwam terecht in één van de vluchtelingenkampen in Tanzania, tezamen met nog 57.600 andere kinderen. Hier bewees Meshack zich als een echte leider, met kennis van kinderrechten en verschillende talen. Ook organiseerde hij activiteiten ter ondersteuning van de situatie van kinderen in zijn omgeving. 

 

 

Klodeta (12) - Albanië

Klodeta droomde ervan medicijnen te studeren om dokter te worden. Doordat Klodeta leeft met een fysieke handicap was het echter niet eenvoudig om naar school te reizen. De bergweg er naar toe was lang en vaak extreem koud. Toch legde ze de afstand dagelijks af, op krukken. Ook werkte ze mee aan het programma: Anders, maar gelijk, ter ondersteuning van wel 350 andere kinderen met een handicap. Met haar doorzettingsvermogen is Klodeta een voorbeeld voor veel kinderen. Haar boodschap: 'Je kunt het als je wilt.'

 

 

Chizaso (16) - Zambia

Chizaso verloor haar beide ouders op jonge leeftijd. Sinds haar 9e jaar woonde ze in een weeshuis in Lusaka. Chizaso verspreidde als tiener haar boodschap met theater. In haar shows beeldde ze uit hoe ze over kindermishandeling denkt, door te zingen, te dansen en door toneel te spelen. Chizaso zorgde er zo voor dat mensen begrepen dat kinderen - en in het bijzonder meisjes - dezelfde rechten hebben als wie dan ook ter wereld.